Pojdi na glavno vsebino

Joj, ne morem se vživeti v to okolje

Joj, ne morem se vživeti v to okolje

»Čeprav je tu partnerju všeč, bom poslušala sebe in vztrajala pri selitvi cele družine,« mi pravijo mamice. O tem pišem, ker sem podoben stavek, na svetovanju z mamico, sedaj slišala že tretjič.

To je dvorezni meč. Lahko je to dobra rešitev. Kaj pa če ne bo? Malo razmislimo.

Ene mamice nas motijo tekmovalne tašče, mogoče starši, ki nas hočejo imeti pod nadzorom, bratje, sestre, druge vsiljivi prijatelji, sosedje ... In se preselimo iz okolja kjer je bilo partnerju všeč, nam pa ne, v okolje kjer naj bi bilo všeč obema.

V čem bo izziv?

Partner je pokazal veliko dobre volje in predvsem je pokazal to, da bi za nas naredil vse, samo da bomo srečne. In to od nas tudi pričakuje, zato se je odpovedal svojim željam. Pa bomo srečne? Kajti tja bomo nesle isto mamico, ženo, žensko. Z istimi notranjimi težavami, problemi, miselnimi vzorci, navadami, ki se bodo pokazali kaj kmalu potem, ko bo prvo veselje po vselitvi minilo. Bodo od tam naši starši postali ljubeči, bodo novi sosedje prijazni, prijatelji bolj diskretni? Kdo nam daje garancijo, da nam bo selitev to prinesla? Nihče. Le same si lahko na to odgovorimo, ker je odvisno od nas.

Nesrečen človek lahko pred nesrečo zbeži ali se skrije kamorkoli. A največja nesreča je ta, da je s seboj odnesel tudi sebe. Medtem ko srečen človek, je lahko zadovoljen kjer koli. V skromni hiški ali čudoviti novi hiši, na vasi ali v mestu.

Izziv? Ja, velik. Mamice ali bomo ostale ali se preselile, povsod nas čaka delo. Delo na sebi. Kajti podobno privlači podobno, kot magnet. In beg ne pomaga. Meditacija tudi ne, če ne naredimo tistega kar nam je povedala. Potreben je pogum in se spopasti s konkretnimi zemeljskimi izzivi. Na zemlji smo. In nebesa na zemlji so dosegljiva, tudi za vas. Prej ko slej jih boste dosegle. Hitro ali počasi. Odvisno od vsake posebej.

Te je napisano predramilo? Se želiš končno izkopati iz tega začaranega kroga? Razumeti kaj se ti dogaja, kako izzive lahkotno razrešiti? Pokliči me. Poznam pot. Pomagala ti bom. Naredi to zase, za družino. Na cilju boš hitreje kot si misliš.

Velik objem.

Komentarji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...