Pojdi na glavno vsebino

Mama srečna, vsi srečni

Mama srečna, vsi srečni

Koliko resnice je v tem!

Kadar imam slab dan, vidim sebe v najslabši luči. Prav tako vidim moje drage, moža, otroke. Na tisti črn dan, ne znajo nič narediti prav. Na dan privlečem tudi stare zamere. Kričim. In ogenj je v strehi. Razbežijo se, kot preplašene živali. Podirajo se lepi odnosi, ki smo jih s trudom gradili.

Na srečo so moji črni dnevi v našem domu zgodovina, a se je vlekla kar precej dolgo. Predolgo. (Včasih se še najde kakšen, hehe, psst)

Zakaj v resnici gre?

Mama v današnjem času je zelo obremenjena. Služba, otroci, gospodinjstvo, razne dodatne obveznosti. Počasi se odpove svojim hobijem, za kavo s prijateljico ne najde več časa. Postaja utrujena, slabe volje in črni dnevi v družini so vse bolj pogosti.

Mame čas je, da se zavemo, da smo zelo pomemben člen v družini.

Najbolj pomemben! Me smo tiste ki povezujemo, tolažimo, opogumljamo, skrbimo za red in še za tisoč ostalih stvari. Zato je nujno, če želimo ohraniti srečo v družini, da najprej poskrbimo zase. Da poskrbimo za svoj um, dušo in telo. Privoščimo si tisto kar nas veseli, okrepi, nam da pogum, krila, nas osreči. Vzemimo si čas zase, da se spet slišimo, da nam srce zaigra. To nam pripada, zaslužimo si! Vzemimo si, brez slabe vesti!

Zakaj? Ker le srečna mama, ima lahko srečno družino. Le srečna mama lahko preliva ljubezen, nežnost na svoje drage. Le srečna in zadovoljna mama, ima pogum, da brez slabe vesti zahteva, da se jo spoštuje in da v gospodinjskih opravilih sodelujejo vsi, tudi otroci. Tako mama pridobi, še več časa zase. Egoistično? Da! A od tega imajo dolgoročno, korist prav vsi smile emoticon

Zato, pogumno mama! Brez slabe vesti!

Komentarji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...