Pojdi na glavno vsebino

Mamica, ne dovoli, da otrok udarja po tebi

Mamica, ne dovoli, da otrok udarja po tebi

To mi pove, da se nimaš dovolj rada.

Zamislim se, ko vidim mlado mamico, ki gre s svojo nežnostjo tako daleč, da svojemu otročku dovoli, da jo udarja ali po nogah, ali po obrazu. Oziroma, kjer jo doseže v tisti svoji trenutni jezi. Meni, da bo že minilo ...

Malček s tvojim dovoljenjem meni, da lahko svojo jezo sprosti na tebi. Verjetno to dela tudi v vrtcu prijateljčkom, svojemu bratcu, sestrici. Otrok raste, je vse močnejši. Kaj če jih poškoduje?

Zamisli se, s tvojim dovoljenjem ...

Zakaj s tvojim dovoljenjem? »Saj mu nisem rekla da lahko!« praviš. Verjamem. A mu tudi nisi rekla, da ne sme. Tvoj otrok potrebuje JASEN NE. Trdno ga primi za ročico, ki nekontrolirano udarja in reci: »Dragi moj, tega NE dovolim.« Naj se kuja kolikor hoče. Ne daj mu več pozornosti.

S tem mu pokažeš, da se imaš rada, da se spoštuješ in da to pričakuješ tudi od njega.

Ko te bo objel, se nasmej in ga objemi tudi ti. Stisni močno, da bodo kar »kosti pokale«. Juhu ! Daj mu pozornost, ko je ljubeč in jo odvzemi, ko ni. Otrok je zelo »brihten«. Hitro bo spregledal, kdaj pridobi tvojo pozornost in kdaj ne. To ne pomeni, da ga imaš enkrat rada in drugič ne. Gre za krepitev tvoje ljubezni do sebe. Posredno s tvojim vzorom, boš tudi svojega otroka naučila samospoštovanja in spoštovanja do ljudi, ko jih bo srečeval.

Mamica imej se rada, spoštuj se. Že sama odločitev, da boš postala mamica je vredna vsega spoštovanja. Saj je to pogumen skok v neznano…

Vredna si, zaslužiš si. Zasluži si tudi tvoj otrok.

Komentarji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...