Pojdi na glavno vsebino

Vse se začne v družini...

Andreja Kastelic

Sem Andreja, žena, mati štirih otrok in podjetnica.

Svetujem mamam, ki se trudijo v službi ali samostojnem podjetništvu, a se ob enem bojijo, da bodo zaradi tega izgubile družino.

Pomagam, da zaživijo srečno družinsko življenje in še naprej uresničujejo svoje dušno poslanstvo, da živijo kot si želijo.

Tako da na preprost in človeški način skozi individualne posvete in delavnice učim, kako za vedno pomesti z osebno krivdo in nesoglasji v družini ter naučim, kako postaviti prave trdne temelje v osebnih in družinskih odnosih. 

Saj verjamem, da le mama, ki živi zadovoljno družinsko življenje, lahko na polno živi tudi svoje poslanstvo in tako daje edini pravi vzor svojim otrokom, da tudi sami zberejo pogum, da poletijo svojim lastnim sanjam naproti.

Moja kratka osebna zgodba

Zasebno pa sem Andrejka. Poročena z Damjanom, najboljšim gozdarskim mojstrom na svetu. Srečna sem. Če je tudi on srečno poročen, nisem ravno prepričana. Ampak glede na to, da sva praznovala srebrno poroko, in da nama je lepše kot kdajkoli, verjamem, da je.

Skupaj sva ustvarila štiri zanimive, prefrigane, luštne, pridne otroke. Nejca in Tomija, Blažko in Tanjo. Fanta sta polnoletna, dekleti najstnici. Jao, mi včasih dajejo vetra, a se ne dam. Rada jih imam.

Od nekdaj sem si želela, da bi moji otroci odraščali v družini kjer bi lahko svobodno dihali s polnimi pljuči. In midva z možem prav tako ☺. Kjer vlada mir, varnost, živahnost, kjer te spodbujajo in verjamejo vate, te imajo radi takega kot si, z vsemi tvojimi plusi in minusi.

Srčno sem verjela, da je to možno.

Dvajset let so bile to samo moje sanje, ki so počasi umirale. Medtem pa sem se razdajala v službi in si nakopala še mnoge druge obveznosti. Družina je bila vedno bolj na zadnjem mestu. Dokler le nisem prepoznala mnogih opozoril, da je potrebno nekaj konkretno spremeniti. In to takoj! Če ne bom ob tisto kar mi največ pomeni. Ob družino, zdravje, ob veselje do življenja.

Odločitev je padla, ubrala sem novo pot ...

A ta ni bila enostavna, vlekla se je. Mnogokrat sem si želela, da bi me na tej poti spremljal nekdo, ki bi mi v ključnih trenutkih pokazal smer, mogoče »brcnil v rit«, ali bil samo na voljo za »ženski klepet«, me poslušal, razumel. Mi potrdil, da pravilno razmišljam. Mi odpihnil dvom, krivdo, sram. Da končno opravim s preteklostjo in privzgojenimi vzorci, ki so bili vcepljeni globoko v mojo notranjost, moje misli.  Le ti so mi najbolj nagajali in podaljševali pot predno sem se dokopala do želenega cilja.

Zdaj vem, da se je vse moralo zgoditi, da razumem. Da razumem zakaj se dogaja, kaj se moram iz tega naučiti. Lahko je, ko to enkrat osvojiš. Zato sem se odločila, da svoje izkušnje, znanja delim. Da  pomagam  mamam do njihove družinske sreče, saj se je veliko lažje učiti na napakah drugih kot na svojih.

Da bo tvoja pot v novo življenje, ki si ga želiš, krajša in predvsem mnogo bolj prijetna.

Sreča je dosegljiva…tudi zate…verjemi…zaslužiš si. Ti in tvoji dragi.

Verjamem ...

Verjamem, da mame opravljamo veliko pomembno poslanstvo. Vzgajamo nove generacije, novo družbo. Zato je tako pomembno, da se izobražujemo, raziskujemo globine življenja, medsebojnih odnosov ...

Verjamem, da so me otroci izbrali za svojo mamo, kljub temu, da so vedeli, da nisem brez napak. Zato srčno verjamem, da je vsaka mama v tem življenju, tista prava, najboljša mama za svoje otroke, čeprav včasih ne zgleda tako.

Verjamem, da so moj partner, otroci moji največji učitelji in obenem učenci. To je bilo zame pravo odkritje in takrat se je odprlo novo poglavje v našem družinskem življenju.

Verjamem, da je moje življenje odvisno od mene in da moram to naučiti tudi svoje otroke.

Verjamem, da na zemlji nismo sami, da nekdo pazi na nas. In če ga prosimo, nam priskoči na pomoč. Življenje je potem mnogo lažje.

Verjamem, da je vse povezano, da smo vsi eno.

Verjamem, da je lahko vse, res preprosto ...

Dano mi je

Da razumem delovanje stvarstva. Vem,da je vse sila preprosto. Le da je potrebno odvozlati kar smo zafecljali.

Moja poslovna in izobraževalna pot

Rodila sem se v podjetniški družini. To imam v krvi. A kot inženirka ekonomije sem si 21 let služila kruh v državnem podjetju. Trinajst let kot vodja samostojne večje poslovalnice. Lepo je bilo. Delo v  timu, z ljudmi, stalen osebni in poslovni napredek, dogajalo se je vedno nekaj novega. Spoznala sem, da imam dar za delo z ljudmi, da znam z njimi dobro sodelovati, da z lahkoto rešujemo vsakdanje težave in skupaj dosegamo izjemne dosežke.

A prišlo je novo obdobje. Spoznanje, da sem tam naredila vse kar sem vedela in znala. Potrebno je iti naprej, sem si rekla. In šla. Pustila službo, se še bolj posvetila družini in vpisala v novo šolo.

Organizatorka socialne mreže. Čudovit študij. O ljudeh, o življenju. Končala sem smer »mladostniki« in »starostniki«. Zaključila pa z diplomo »Postavitev družinskega centra v Litiji«.  Za vsebino diplome sem prejela več priznanj. Bila sem prijetno presenečena in dobila potrditev, da se tudi družba vse bolj zaveda, da je družina posebna dragocenost, ki ji je potrebno ponovno dati pravo veljavo. Nato sem nadaljevala s študijem in končala kot diplomirana organizatorka in menedžerka socialnih dejavnosti.

Še bolj strastno me je vodila pot osebnega in duhovnega raziskovanja. Tečaji, knjige, predavanja, praksa. Zavedala sem se, da je za srečno življenje v moji družini to bistvenega pomena. Izkazalo se je, da je res tako. Vem, da teh dragocenih znanj in izkušenj ne smem več zadrževati le zase. Zato delim naprej. Naj ponovim…

Pomagam

Mamam, ženskam, da trdno stopijo na pot po kateri želijo.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...