Pojdi na glavno vsebino

Srečna mama = srečna družina

Hrepeniš po srečni družini in se ti zdi to zgolj nedosegljiv ideal?

Zelo močna želja vsake mame je ustvariti srečno družino za svoje drage.

A žal smo velikokrat zelo daleč od tega ideala. Začaran krog mnogih obveznosti, stresa nam pobira moči. In kadar imamo slab dan, vidimo sebe v najslabši luči. Prav tako vidimo svoje drage, moža, otroke. Na tisti črn dan ne znajo nič narediti prav. Nanje se jezimo, morda kričimo. Na dan privlečemo še stare zamere. Razbežijo se kot preplašene živali in lepi odnosi, ki smo jih s trudom gradili, se podirajo.

Nato tiho trpimo, počutimo se krive, osamljene. Sprašujemo se, kaj delamo narobe. Pa tako se trudimo! Dan za dnem!

Si morda preobremenjena?
Je teža tvoje odgovornosti prevelika?

Odgovorna služba, vzgoja otrok in vožnja na dodatne dejavnosti, skrb za dom in gospodinjstvo, razne prostovoljne obveznosti, morda še skrb za ostarele starše … A ne, koliko zmoreš?! A partnerja vidiš vedno manj, časa za vajine sladke trenutke se nikakor ne najde. Počasi se odpoveš še  svojim hobijem, s prijateljico se slišita samo še po mobiju.

Sanje, ki si jih nekoč želela uresničiti, umirajo. Saj od tebe želijo vsi samo še več in več, a te je vse manj in manj. Postajaš vse bolj utrujena, slabe volje in črni dnevi v družini so vse bolj pogosti.

Je to tisto, kar si želiš? Veš, kam to pelje?

Čisto preprosto. Če ne boš nič spremenila, bo šlo naprej v isto smer. Samo, da bo še slabše. Vedno bolj naveličano boš živela dan za dnem, na vrata bo počasi potrkala bolezen, odnosi s partnerjem in otroci se bodo še bolj razrahljali. In vse bo šlo po gobe …

Zbudi se!
Mama, čas je, da se zaveš, da si zelo pomemben člen v družini!

Najbolj pomemben! Ti si tista, ki povezuješ, tolažiš, opogumljaš, skrbiš za red in še za tisoč ostalih stvari v svoji družini. Zato je nujno, če želiš ohraniti srečo v družini, da najprej poskrbiš zase. Da poskrbiš za svoj um, dušo in telo. Privošči si tisto kar te veseli, okrepi, ti daje pogum, krila, te osreči. Vzemi si čas zase, da se spet slišiš, da ti srce zaigra. To ti pripada, zaslužiš si! Vzemi si, brez slabe vesti!

Zakaj?
Ker le srečna mama ima lahko srečno družino.

Le srečna mama lahko preliva naprej ljubezen, nežnost na svoje drage. Ima pogum, da živi svoje srčne želje in porazdeli delo in odgovornost na vse družinske člane. Srečna mama je tisti pravi vzor, ki si ga želijo tvoji otroci. In zdaj, bolj kot kdajkoli prej, otroci potrebujejo trdno mamo v teh nepredvidljivih časih.

Da o partnerju niti ne govorim. Če bo iz tebe žarela sreča, harmonija, bo s še večjim veseljem skrbel za blagor družine ter po napornem dnevu rad prihajal domov. V dom, kjer vlada razumevanje, toplina, sprejetost, ljubezen, veselje, upanje.

Poglej, koliko dobrega boš naredila za sebe in svoje drage, če boš postavila sebe na prvo mesto in poskrbela najprej zase.

Srečna družina

Pri tem ti lahko pomagam. Kajti razumem, kaj preživljaš in poznam pot tja kamor si želiš.

Resnično verjamem, da vsaka mama, vsaka družina v sebi nosi potencial za srečo, za Nebesa na Zemlji. To nam je obljubljeno. In vem, da je to dosegljivo.

Zakaj bi tiho trpela še naprej? Nobene potrebe ni. Dovoli, da ti pokažem smer, te spremljam, spodbujam. V čast mi bo. Želim, da postaneš spet vesela, odločna, pogumna, brezskrbna. Tvoja trnova steza do sreče, je lahko mnogo krajša kot je bila moja. Pokliči me. Stopi na pot svojih skritih želja. Naredi to zase, za svoje sanje, za svojo družino.

Postavi sebe na prvo mesto! To ti pripada. To si zaslužiš.

Metuljček

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...