Pojdi na glavno vsebino

Podari najbolj dragoceno darilo za Božič

Podari najbolj dragoceno darilo za Božič

Tako malo je potrebno, pa tako velik učinek doseže. In tega darila in osebe, ki ti ga je podarila, ne pozabiš nikoli. Pogreje in  razveseli te. Te spomni, da si dragocen, da si za nekoga nekaj posebnega. Da ti upanje, navdih ter natakne ponovno rožnata očala na tvoj nos. Vse okrog tebe postane spet lepo, odlično se počutiš, preplavi te globoka hvaležnost do osebe, ki ti je podarila to darilo.

To so večna darila, saj ga navadno shraniš v predal, kjer shranjuješ dragocenosti. Vsake toliko časa, ko brskaš po predalu se ga dotakneš, ponovno pogledaš in spet občutiš vse tisto, kot takrat, ko si ga prejel.

Le kaj je to? To je Pismo Hvaležnosti.

Lahko je kratka vsebina, stavek ali dva. Lahko je napisano veliko besed. Ni pomembno. Pomembna je vsebina. Da je napisano iz srca in da resno mislimo. Kajti hvaležnost je najmočnejše orodje ustvarjalnosti. Za kar smo hvaležni, tega bomo imeli v prihodnosti še več. To drži kot pribito! In želimo si sreče, ljubezni, lepih odnosov, toplega, mirnega in obenem živahnega doma.

In Božič je lepa priložnost, da svojim dragim izkažemo hvaležnost. Če smo hvaležni v mislih, je to že lep začetek. Ampak če to še napišemo, je to nekaj čisto drugega. Ker je trajno, ker lahko obdarovana oseba to shrani, čez leto večkrat prebere in se zaradi besedila, ki se znova dotakne njenega srca, s hvaležnostjo spomni osebe, ki ji je to podarila.

Le kaj napisati v pismo?

Pravilo: Naj bo napisana resnica in naj bo iz srca. Nobenega kritiziranja.

Na primer:

Hvala dragi mož, ker si ob meni že leta. Hvala ti, da sem ob tebi lahko to kar sem. Včasih vesela, včasih žalostna, pa spet pridna in naslednji dan lenobna. Hvala ti, hvala ker si z menoj. Čudovit si. Res imam srečo ...

Hvala, ker si moj sin. Vem, da je najin odnos zelo zanimiv J A zaradi tega sem se naučila mnogo novega. Hvala ti za to. Če bi imela priložnost, da še enkrat izbiram otroke, bi si želela, da si ponovno moj sin. Hvala ti. Rada te imam ...

Draga hči. Zelo sem ponosna nate. Tako samostojna si postala, da mi jemlješ sapo. Mnogo bolje se znajdeš v življenju, kot sem se jaz znašla v tvojih letih. Vem, da me vidiš, kako včasih težko zajemam sapo, ko vidim kako pogumno stopaš izzivom naproti. Na drugačen, bolj izviren način od mene. Včasih res nič ne razumem, a čutim, da ti že veš kako. In čas vedno pokaže, da imaš prav. Vedi, da ti zaupam in da bom vedno na tvoji strani. Neizmerno te imam rada ...

To je samo malo za navdih. Zraven dodaš še čokolado, malenkost in lepo zaviješ. A najlepše je, ko hvaležna pisma pričneš dobivati nazaj. Morda drugo leto za božič, morda že med letom za rojstni dan. A tudi, če ne. Naredili smo nekaj lepega za nekoga in to največ šteje.

Morda še nekaj. Ko pišemo tako pismo, nikar ne razmišljajmo, da morda za to prejmemo povračilo. Tu je »hakelc«. Med pisanjem razmišljamo le o dobrih stvareh in o tem da dajemo, dajemo iz srca.

Želim Vam ...

želim vam Mir in hvaležnost v vašem srcu in spoznanje, da leto, ki mineva ni bilo zaman, da vas je veliko naučilo. In da z veseljem pričakujete novo, ki bo še bolj zanimivo in dalo še več priložnosti za hvaležnost.

Srečno!

Komentarji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...