Pojdi na glavno vsebino

Se želite ponovno zaljubiti v svojega partnerja?

Se želite ponovno zaljubiti v svojega partnerja?

Da, zaljubljenost po določenem obdobju mine. Sprašujemo se, le kam je šla. Pogrešamo jo. Na trenutke jo spet zaznamo, ko srečamo osebo, s podobnimi pogledi na življenje kot ga imamo mi. Pogovor z njo je lahkoten, predvsem pa imamo njeno pozornost. Kar nam godi in nam požene vznemirjenje po telesu. Vendar v glavi imamo »varovalo«. Ta nam pravi: »Kaj se pa greš! Oddana si!«. In se umaknemo. Simpatične nove osebe se nato izogibamo, da pogovori ne bi prerasli v kaj več.

»Ali se moramo tem občutkom (metuljčkom v telesu, vznemirjenju, razigranemu spogledovanju ...) odpovedati za vedno?« se sprašujemo z žalostjo v srcu.

Da! Če želimo odnos z partnerjem nadgrajevati, poglabljati, spogledovanje z drugimi odpade! Nikar ne bodimo žalostni. V zameno bomo dobili mnogo več. »A ja? Kaj pa?«, smo rahlo skeptične.

Ljubezen. Pravo ljubezen. Le ta se razvije skozi leta skupnega bivanja. Le kako?

Imamo morda partnerja, ki že leta vztraja z nami? Prenaša vse naše tečne dneve? Nam v večini zahtev ustreže? Zamiži, ko počnemo neumnosti? Je oče naših otrok? Nas kritizira mnogo manj, ali sploh nič, pa bi si zaslužile? Ima službo in skrbi za družinsko varnost? Da?

Če verjamemo ali ne, ampak ZADELE SMO GLAVNI LOTO DOBITEK!

Kdo si bolj zasluži našo pozornost? Nova simpatija ali človek, ki že leta hodi z nami po isti poti? Nova simpatija, ki jo komaj poznamo, ali človek, ki pozna vse naše napake, a kljub temu vztraja z nami? Vprašajmo se, ali ni morda težava samo v tem, da smo pozabile polagati pozornost njegovim dobrim stranem? Da vidimo v njemu dobro? Vsak nosi v sebi dobro in slabo, tako ti, kot jaz. Kot naš partner, kot nova simpatija (samo od nje jih še ne poznamo).

Gre samo za odločitev kaj želiš. Jaz sem se odločila za srečno družinsko življenje. Znova in znova se na to opominjam. Dan za dnem. Da vidim ljubezen, ki je v vsakemu od nas. Tudi v mojemu dolgoletnemu partnerju. In on je naravnost neverjeten, res.

Vsak dan ga objamem, večkrat, kar tako ... poizkusite, presenečene boste ...

(psssst, prejšnji teden me je mal luna nosila in mi ni bil ravno preveč všeč ...)

Komentarji

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...